een project van:
i.s.m:           
Film van een Gebouw is een project waarin nieuwe verhalen over gebouwen worden gecreëerd.
Elk gebouw heeft een eigen karakter, gevormd door de architect, de geschiedenis en haar gebruikers.
We willen de wereld achter gebouwen ontsluiten voor een groot publiek d.m.v. korte, aansprekende films.

  Het zijn niet de gebruikelijke films over architectuur, met veel historische details en talking heads. Ieder gebouw wordt benaderd vanuit haar unieke kracht. Met veel aandacht voor beeldtaal. Beeld is bepalend voor een gebouw en dus willen we de beelden in onze films ook leidend laten zijn. 
         

FveG #1   DE DRIE HOEFIJZERS (IN ONTWIKKELING)


Verleden en heden
Als eerste film uit een reeks wordt er een documentairefilm gemaakt over het kantoorgebouw De Drie Hoefijzers in Breda. Dit pand heeft een geschiedenis en architectuur die zeer rijk is, maar ook onbekend.

In de film smelten verleden en heden samen. De statige familie Smits-Van Waesberghe die de brouwerij groot maakte staat naast de micro-brouwer van vandaag die eigen biertjes brouwt vanuit een zeecontainer.

Een gebouw vol verhalen die verteld worden door de belangrijkste ooggetuigen van een geschiedenis die langzaam in de vergetelheid raakt.
 
Een film voor iedereen

De doelgroep van de film bestaat uit bierliefhebbers, architecten, Bredanaars en iedereen die geïnteresseerd is in Nederlands cultureel erfgoed en de biercultuur van vroeger en nu.

Inmiddels zijn we gestart met de eerste opnames; in het najaar zal de film in première gaan in een theater in Breda.
 
     
 
EERDERE PRODUCTIES

Een aantal jaar geleden heeft Minnia een tweetal films geproduceerd over Rotterdamse gebouwen met een herbestemming binnen het domein van het cultureel erfgoed. Het project Film van een Gebouw is vijf jaar na deze twee films gestart met een eigen concept. De opzet van dit nieuwe project is ambitieuzer, de uitwerking filmischer en meer verhalend, maar ondanks dat geven onderstaande films een aardig beeld van wat de mogelijkheden van Film van een Gebouw zijn.
 


 

Klooster Oude Noorden (2011)
i.o.v: Gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad

Documentaire over het heden en verleden en een blik in de toekomst van een voormalig klooster in Rotterdam. Van nonnen in stilte naar danseressen en kickboksers. Tijden veranderen, wat doet dat met een gebouw?

 
Arbeiders (2010)
met dank aan: woningcorporatie Vestia

Documentaire over arbeid vroeger en nu, aan de hand van een gebouw waar tot 2000 de voormalige sociale dienst van Rotterdam huisde en nu 70 jongeren wonen die hun eigen leven van dag tot dag proberen vorm te geven.