beeld: Stichting Hofpleintrein

Hofpleintrein. (in ontwikkeling)

De hofpleintrein.
Op Rotterdams langste gebouw, de Hofbogen, reden tot 2010 dagelijks treinen tussen Rotterdam en Den Haag. De zogenoemde Hofpleinlijn is begin 20e eeuw aangelegd door rijke havenbaronnen die met de trein naar het Kurhaus in Scheveningen wilden en later naar Wassenaar waar ze hun woonhuizen lieten bouwen.
Eind jaren '90 is op een rangeerterrein bij Leipzig, Duitsland een unieke, originele treinwagen teruggevonden die tot aan de Tweede Wereldoorlog onderdeel was van de Hofpleinlijn. Er is een stichting opgericht om de trein terug naar Rotterdam te halen. Het bedrag is inmiddels bij elkaar en de reis terug naar Nederland is aanstaande!
De documentairefilm.
Rondom de unieke historie van deze treinwagen hangen veel mooie, tot de verbeelding sprekende verhalen die relatief onbekend zijn bij de Rotterdammer. Daarom is het idee ontstaan om een documentairereeks te ontwikkelen voor o.a. uitzending bij TV Rijnmond. De komst van de treinwagen naar Nederland en de restauratie ervan maken dat dit het juiste moment is om deze verhalen te vertellen en zoveel mogelijk mensen deelgenoot te maken van de rijke geschiedenis van de treinwagen, de Hofpleintrein en de Hofbogen. 

Dit filmproject is een initiatief van Miesman Design i.s.m. Minnia Films.
Meer info over stichting Hofpleintrein op de website (link). 

Status: pre-productie.

andere filmprojecten