Maquette voor een Chaam van de toekomst. (in ontwikkeling)
De burgemeester van Alphen-Chaam, Joeri Minses, vraagt de inwoners van Chaam via een brief naar hun persoonlijke herinneringen die zich in Chaam hebben afgespeeld. Wij gaan met de antwoorden op deze vraag aan de slag om een poëtisch beeld te schetsen van de ideale gemeenschap voor de toekomst. 

Herinneringen zijn individueel, maar als je de herinneringen van een gemeenschap bundelt krijg je een indruk van de plaats en haar gemeenschap. De persoonlijke verhalen vormen de basis van de film die we gaan maken. We koppelen een selectie van de verhalen aan elkaar tot een groot nieuw verhaal. Ons doel is om de schoonheid van het landschap en de persoonlijke herinneringen die de bewoners van Chaam er aan hebben zichtbaar te maken. We willen in de film een beeld schetsen van de ideale gemeenschap voor de toekomst. 
De film zal worden vertoond in de Vlaamse schuur aan de Kerkdreef in het Brabantse Chaam. In de speciaal daarvoor verbouwde schuur waar 's winters schapen verblijven, is in de zomers van 2013 t/m 2020 de film De pauw & de pelikaan te zien geweest. Vanaf zomer 2021 zal voor vijf jaar de nieuwe film te zien zijn.
I.s.m. Liesbeth Verhoeven.
Status: Productie

Gefinancierd door: Gemeente Alphen-Chaam, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (Buurtcultuurfonds), Landstad De Baronie en Stichting COAC.

andere filmprojecten