Maquette voor een Chaam van de toekomst. (in ontwikkeling)
Herinneringen zijn individueel, maar als je de herinneringen van een gemeenschap bundelt krijg je een indruk van de plaats en haar gemeenschap. 
We hebben de burgemeester van Alphen-Chaam, Joeri Minses, gevraagd om een brief aan alle inwoners van Chaam te sturen. Daarin worden zij gevraagd naar een persoonlijke herinnering die zich heeft afgespeeld in het dorp. Wij gaan met de ingestuurde herinneringen aan de slag om een poëtisch beeld te schetsen van de ideale gemeenschap voor de toekomst. De persoonlijke verhalen vormen de basis van de film die we gaan maken. We koppelen een selectie van de verhalen aan elkaar tot één groot nieuw verhaal. Ons doel is om de schoonheid van het landschap en de persoonlijke herinneringen die de bewoners van Chaam er aan hebben zichtbaar te maken. We willen met de film een beeld schetsen van de ideale gemeenschap voor de toekomst. 
Vertoning
De film zal worden vertoond in de Vlaamse schuur aan de Kerkdreef in het Brabantse Chaam. In de speciaal daarvoor verbouwde schuur waar 's winters schapen verblijven, is in de zomers van 2013 t/m 2020 de film De pauw & de pelikaan te zien geweest. Vanaf zomer 2021 zal voor vijf jaar de nieuwe film te zien zijn. Ook organiseren we een aantal dialoogsessies met inwoners en de gemeente om de waarden te bespreken die in de film naar voren komen.
I.s.m. Liesbeth Verhoeven.
Status: Productie; première verwacht juli 2021.

Gefinancierd door: Gemeente Alphen-Chaam, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (Buurtcultuurfonds), Landstad De Baronie en Stichting COAC.

andere filmprojecten