Maquette voor een Chaam van de toekomst.
Een film van ca. 25 minuten die in de zomermaanden gratis te bezoeken is op een bijzondere locatie in het Brabantse Chaam. 
De film wordt momenteel niet vertoond. Meer info over het project en de openingstijden vindt u op  www.maquettevoorchaam.nl
We hebben de burgemeester van gemeente Alphen-Chaam, Joerie Minses, gevraagd om een brief aan alle inwoners van Chaam te sturen. Daarin worden zij gevraagd een persoonlijke herinnering te delen aan een bijzondere plek in het dorp. De persoonlijke verhalen vormen de basis van de film waarbij een selectie van de verhalen aan elkaar gekoppeld is tot één groot nieuw verhaal. Zelf voegen we fantasierijke ideeën toe als suggestie voor de toekomst. We schetsen hiermee een beeld van de ideale gemeenschap voor de toekomst. 

De film is tot stand gekomen in co-creatie met meer dan 100 enthousiaste Chamenaren.

.
Vertoning.
De film wordt vanaf 12 september 2021 vijf zomers lang vertoond in de Vlaamse schuur aan de Kerkdreef 6 in het Brabantse Chaam.
In een speciaal voor de filminstallatie verbouwde schuur waar 's winters schapen verblijven, is in de zomers van 2013 t/m 2020 de film De pauw & de pelikaan te zien geweest. Vanaf zomer 2021 zal voor de komende vijf jaar de nieuwe film Maquette voor een Chaam van de toekomst te zien zijn. Ook organiseren we een dialoogsessie met inwoners en de gemeente om de waarden te bespreken die in de film naar voren komen

I.s.m. Liesbeth Verhoeven.
Gefinancierd door: Gemeente Alphen-Chaam, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (Buurtcultuurfonds), Landstad De Baronie en Stichting COAC.
.
Installatie en filmstills.
Première september 2021.
foto's: FotoFrankTeems Chaam 
Setfoto's.

andere filmprojecten