Wijkdocs. (in ontwikkeling)

Met dit project worden verhalen van wijkbewoners uit Rotterdam-Noord gemaakt en getoond op het grote filmscherm van CineNoord.
In totaal worden zes korte films van 6 à 8 minuten geproduceerd over telkens een ander onderwerp of thema dat in de verschillende wijken van Rotterdam-Noord leeft. Daarbij staan persoonlijke verhalen van bewoners en hun beleving centraal. We willen de grote thema's aansnijden die onderdeel zijn van het maatschappelijk debat en deze op een persoonlijke en heel toegankelijke manier vertellen.
Elke maand gaat een nieuwe film in première in het voorprogramma van CineNoord. We nodigen alle wijkbewoners uit die op een of andere manier bij de film betrokken zijn om te komen kijken. Er is een korte introductie met een host die de bewoners op spontane, luchtige wijze interviewt. Door wijkbewoners te filmen en letterlijk en figuurlijk uit te vergroten en op een podium te zetten willen we ze uitdagen meer van zichzelf te laten zien.

De docs zullen vanaf januari 2020 maandelijks in première gaan bij CineNoord. Daarna zijn ze te zien op de lokale Rotterdamse omroep Open Rotterdam.


Dit filmproject is een initiatief van Minnia Films & CineNoord.
Mogelijk gemaakt door de wijkraden van Rotterdam-Noord en Opzoomer Mee.
Uitzendpartner: Open Rotterdam

Status: pre-productie.

andere filmprojecten