Over de Koninginnekerk (1907-1972)
De Koninginnekerk stond ooit op de grens van Kralingen en Crooswijk in Rotterdam en is uitgeroepen tot de mooiste gesloopte kerk van Nederland. Er zijn nog altijd veel mensen binnen en buiten Rotterdam die warme gevoelens voor de kerk koesteren.
Dit jaar is een lustrumjaar van de Koninginnekerk, 50 jaar na de sloop en 115 jaar na de ingebruikname. De kerk is verdwenen, maar een aantal jaar geleden is de windvaan van de linkertoren in de vorm van een scheepje teruggevonden en in bezit gekomen van bewoners. Deze windvaan moet worden gerestaureerd en geplaatst op het opnieuw in te richten veld voor gebouw Koninginnetoren. Dit is een initiatief van bewoners, de Vrienden van de Vaan.

Bewoners en bedrijven kunnen meehelpen om dit project te realiseren als Vriend van de Vaan. Alle (financiële) hulp en ondersteuning is welkom. U kunt zich aanmelden op het formulier. De Vrienden nemen dan contact met u op.


Deel uw verhaal over de Koninginnekerk met ons!

Wij zijn op zoek naar mooie verhalen over de Koninginnekerk. Bent u er gedoopt of getrouwd, heeft u er gewerkt, of misschien heeft u de kerk wel nooit van binnen gezien maar heeft die toch veel indruk gemaakt? Of heeft u bijzonder materiaal of foto’s? Dan horen we graag uw verhaal. Ieder verhaal of anekdote is welkom!

MINNIA Films maakt op dit moment een korte film over de geschiedenis van de Koninginnekerk en de plannen voor een gedenkteken die op de plek van de kerk moet verrijzen.  Volgend jaar volgt er waarschijnlijk een documentairefilm met als basis de persoonlijke verhalen van mensen die de kerk nog hebben meegemaakt. En er zijn nog andere ideeën om persoonlijke verhalen vast te leggen en uit te dragen. Daarbij willen we het verhaal vertellen aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die de kerk nog hebben meegemaakt.

Voor de beste drie verhalen, anekdotes of herinneringen ontvangen de vertellers een foto met hun verhaal op A3-formaat. Dit zal ook gebruikt en geëxposeerd worden bij tentoonstellingen en presentaties over dit project en de Koninginnekerk.

Als u onderstaande formulier invult nemen wij binnenkort contact met u op. Op afspraak wordt uw verhaal of anekdote mogelijk opgenomen in de film, tentoonstelling of presentatie. 
Verzenden
Bedankt voor uw inzending. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Hartelijk dank voor uw medewerking!

Mocht u bijlagen willen sturen? Dan kunt u die los mailen naar mail@minnia.nl
​​​​
Een ieder die een bijdrage levert wordt in een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rond het project en ontvangen uitnodigingen voor toekomstige bijeenkomsten, presentaties en de vertoning van de film.
Contactgegevens

Vrienden van de Vaan
mail: vriendenvandevaan@gmail.com
tel: +31(0) 6 1091 1044


MINNIA Films
mail@minnia.nl
tel. +31(0)6 4777 7347